KYK Borcunu Ödemeyenlere de Haciz İşlemi Başlattı
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK), kredi borçlarını ödeyen bazı borçlularına da haciz işlemi başlattı. Kredisini ödemiş ve banka tahsilat belgesi ellerinde olanlar, kurumu mahkemeye vereceklerini ifade ederken, banka tahsilat belgelerini kaybedenler ise hiçbir hak talep edemiyor.
Hasan Çağıl 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Çağıla toplam 60 milyon olan öğrenim kredisi borcunu ödeme süresini geciktirdiği için 20 Şubat 2001 tarihinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden borcunu ödemesi doğrultusunda ikaz yazısı gönderildi. Yazıda borcunu en geç 2001 yılı Mart ayı sonuna kadar ödemesi gerektiği belirtiliyordu.
Ayrıca ilgili yazıda Çağıla, toplam 60 milyon olan borcunun gecikme faizi ile birlikte toplam 66 milyon 500 milyon olduğu ifade ediliyordu. Hasan Çağıl, bu yazıyı dikkate alarak 15 Mart 2001 tarihinde toplam borcu olan 66 milyon 500 bin lirayı Ziraat Bankası Erzurum Pazaryolu Şubesinden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün Yenişehir-Ankara 30426/439406 nolu banka hesabına yatırdı.
Kredi ve Yurtlar Kurumuna olan 66 milyon 500 bin liralık borcunu ödeyen Hasan Çağıl, 26 Aralık 2004 tarihinde Pazaryolu Mal Müdürlüğüne gelen haciz listesinde kendi ismini görünce gözlerine inanamadı. Borcunu ödediği halde yeniden kendisine borç yazılmasına bir anlam veremeyen Hasan Çağıl, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü aramasına rağmen bir sonuç elde edemediği söylüyor.
Tahsilat makbuzunu sakladığı için kendisini şanslı sayan Hasan Çağıl, kendisi gibi borcunu daha önceden ödemiş fakat banka tahsilat makbuzlarını kaybettiği için mağdur durumda kalan birçok arkadaşının olduğunu söyledi. 66 milyon 500 bin lira olan borcunun yeni gecikme faizleriyle birlikte 142 milyon olduğunu dile getiren Çağıl, işlemler için Ankaraya gitmesi gerekmesinin haksızlık olduğunu belirtiyor. Yol masrafının borcundan fazla tutacağına dikkat çeken Çağıl, yetkililerin konuya açıklık getirmesini, aksi takdirde mahkemeye başvuracağını sözlerine ekliyor.
Öte yandan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilileri Hasan Çağılın kuruma borçlu olarak gözüktüğünü, paranın hesaba geçmemiş olmasının banka ile ilgili ber problem olabileceğini söylediler. Yetkililer ayrıca banka dekontunda ismin okunamamasından ortaya çıkan yanlışlıkların olabileceğini belirtti.