KYK Sonuçları

kyk 2013

Yurtkur Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor 2014



Yurtkur her sene binlerce öğrenciye geri ödemesiz burs ve öğrenim kredisi imkanı sunmaktadır..Eğitim hayatında maddi desteğe ihtiyaç duyan tüm öğrenciler yurtkur tarafından verilen karşılıksız geri ödemesiz burs ve öğrenim kredisine başvuru yapabilir..

2014-2015 yılında yurtkur burs başvuru tarihleri ileri bir tarihe alınmış olmakla beraber KAsım-Aralık aylarında başvuruların alınması bekleniyor..Burs başvurularının tamamlanmasının ardından değerlendirmeler yapılacak ve burs almaya hak kazanan öğrenciler en geç Aralık ayınının sonuna doğru ilan edilecektir..

Devamını oku

Kyk Yurtlarında Battaniyeler Kalktı Yorgan Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devlet yurtlarında battaniye döneminin bittiğini açıkladı. Bakan Kılıç, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda kalan 310 bin öğrencinin kullandığı battaniyeler yerine 310 bin elyaf yorgan satın aldıklarını söyledi.

Bakan Suat Kılıç, TRT Türk’te Görüş Farkı programında üniversite öğrencilerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Kılıç, KYK yurtlarında halen 310 bin öğrencinin barınma imkanı bulduğunu belirterek, Bakanlık olarak 184 yeni yurt inşaatına devam ettiklerini dile getirdi. Müfettişlerin ve diyetisyenlerin yurtları devamlı denetlediklerini ifade eden Bakan Kılıç, yemekhanede kullanılan yağlara kadar ilgilendiklerini söyledi.

Devamını oku

Burs Kuyruğundaki Öğrenciler Ateş Yakarak Isındı

Kayseri'nin Talas ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ücretleri için öğrenciler banka önünde uzun kuyruk oluşturdu. Soğuktan üşüyen öğrenciler ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Burs ücreti almak için bekleyen öğrencilerin oluşturduğu uzun kuyruk çileye dönüştü. Kar yağışı ve soğuk havada saatlerce beklemek zorunda kalan öğrenciler bankanın hemen yanında bulunan esnaflar sahip çıktı. Ülkü Ocakları Şubesi de öğrencilerin ısınmaları için kapılarını açtı. Esnaf, kuyrukta bekleyip soğuktan etkilenen öğrencilere tek tek çay ikramında bulundu. Üşüyen öğrenciler ise ısınmak için Ülkü Ocakları Şubesi'ne davet edildi.

Ateş yakarak ısınmaya çalışan öğrenciler uzun süre kuyrukta bekledikten sonra burslarını almanın sevincini yaşadı.

(CİHAN)

Devamını oku